sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kahden suklaan sähellys kakku

Lupailinkin tuoda tänne vähän esille reseptiä äidin synttärikakusta jonka tuossa huhtikuun alussa väkersin. Siis kirjaimellisesti nimittäin sitä tuli väkerreltyä... Luulisi että minulta tulee niitä "täydellisiä" kakkuja. Ehei. Reseptiä jouduin muuttelemaan ja siinä tehdessä tuli oivallettua asioita, jotka ensikerralla voisi sitten tehdä paremmin. Tästä siis kannattaa teidän ottaa opiksenne, antakaa minun säheltää niitä mokia täällä meidän keittiössä. Mutta tosiaan alkuperäisen reseptin bongasin TÄÄLTÄ, eli Kinuskikissan sivustolta.

4.4.2016

Alkuperäisessä reseptissä ei tuota vanilija rahkaa ollut. Siellä lukee oikein kivasti vanilija-jogurtti, jota varmasti saa kaikista kaupoista. Ehei, meidän Siwasta ei semmoisia saa. Ei edes pieninä jogurtti-purkkeina. Ja kyllä, kolusin koko kaupan aivan läpikotaisin. Joten ei auttanut muu kuin ottaa tuo rahka. Myös toinen asia uupuu meidän Siwasta, nimittäin tumma suklaa. Mutakakkuja on siis tullut myös tuolla Fazerin sinisellä tehtyä. Itse kyllä suosin sitä taloussuklaata, maultaan juuri täydellinen nimittäin.

T A R VI T S E T:

Pohja:
200g Dominokeksejä
50 g voita

Täytevaahto:
5dl Vispikermaa
200g Vanilijarahkaa
350-400g Luonnon jogurttia (maun mukaan, kannattaa testata)
+ Vaniliini sokeria 1tl

Valkosuklaatäyte:
½ Täytevaahtoa
4 Liivatelehteä
120g Valkosuklaata
½dl Vettä

Maitosuklaatäyte:
½ Täytevaahtoa
4 Liivatelehteä
100g Maitosuklaata
½dl Vettä

Tosiaan tuossa Kinuskikissan ohjeessa lukee että vettä tulisi viimeisessä täytteessä olla 3/4 dl. Minä kun en selkeästi jaksanut keskittyä ollenkaan, pistin vettä samanverran kuin edellisessä oli. En tiedä onko mitään suurta vaikutusta, ainakaan itse en kokenut että tämä oli se kohta jossa mokattiin. Suosittelen kuitenkin aina seuraamaan ohjeita. Itse nimittäin soveltelin sellaisella kädellä että voi johtua siitäkin muutama epäonnistuminen...

O H J E E T:

Irtopohjavuoan päälle leivinpaperi. Reunat vedin ihan voilla, vaikka ohjeessa puhutaan öljystä. Toimi ihan hyvin, kunhan ei laita mitään paksua kerrosta. Pieni sipaisu joka paikkaan, niin irtoaa kyllä vuoasta oikein hyvin.

Murskaa dominot. Tyyli vapaa, itse suosin minigrip-pussia ja kaulinta. Kunhan siitä saa sellaista suht tasaista. Kannattaa myös harkita osasta dominosta täytteen pois ottamista. Itse kuitenkin murskasin keksit sellaisenaa ja lisäsin sulaneen voin. Sen jälkeen seos painellaan vuoan pohjalle. Tähän kumihanka on oikein näppärä väline!

Vispikerma vaahdoksi. Jos käytät rahkaa, lisää se ennen jogurttia. Jogurttia lisäät niin että koostumuksesta tulee valuvaa ja muutenkin sellaista "samettista". Maista. Tarvittaessa lisää vaniliinisokeria. Tai vanilijasokeria. Jaa täyte kahteen osaan kulhoihin.

Liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sillä aikaa kun ne likoavat paloittele suklaat ja lämmitä sulavaksi. Molemmat suklaat siis eri lautasilla, EI sekaisin keskenään. Kuumenna vesi, laita kahteen astiaan ja lisää liivatelehdet.

Kuten alkuperäisessäkin ohjeessa, kannattaa valkosuklaatäyte tehdä ensimmäisenä. Näin välttää näppärästi nimittäin tiskiltä. Eli sekoita toiseen vaahtokulhoon valkosuklaa ja liivateseos. Toiseen sitten yllätys maitosuklaa ja liivateseos.

Sitten alkaa se osuus, jossa suosittelen käyttämään kärsivällisyyttä. Minulla ei sitä ollut, mikä näkyy lopputuloksessa. Myös näin jälkikäteen ajatellen olisi ehkä ollut järkevämpää laittaa massat esim. pursotinpusseihin. Näin siitä jäljestä olisi saanut tasaisempaa, minulla kun ei tuolla desinmitalla oikein homma onnistunut... Mutta siis ala kaatamaan täytteitä vuorotellen keskelle. Ohjeessa neuvotaan käyttämään siis desimittaa. Minulla oli myös se massa varmasti paljon jämäkämpää tuon rahkan takia. Siinä ehkä syy miksi ei onnistunut aivan noin.

Sitten vain valmis kakku jääkaappiin jähmettymään. Ohjeessa sanotaan kolmen tunnin riittävän. Itsellä taisi olla melkein jopa 5 tuntia se siellä. Uskoisin kuitenkin tuon kolmen tunnin riittävän aivan hyvin.

16.4.2016

Eihän se tosiaan mikään kaunokainen ole, mutta sitä paremman makuinen! Yllätyin jopa itsekin, että ei ollut ollenkaan sellainen ylimakea. Voiko tällaisesta suklaisesta kakusta sanoa sanan raikas? Enpä tiedä, mutta oli kyllä hyvää ja varmasti tulen tekemään toistekin. Tosin hieman viisaampana... Teettekö yleensä aivan täysin reseptien mukaan, vai oletteko enemmän tottuneet siihen muokkailuun? Entä mitä mieltä olette siitä, voiko suklaakakku olla raikas?

2 kommenttia:

  1. Kaunishan siitä tuli! Voisin kyllä kokeilla itsekin väkerrellä kakkuja josksu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos (:. Kannattaa kyllä, suht nopeatekoinen on kuitenkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!