tiistai 3. kesäkuuta 2014

Summer essential


Vaikka ulkona ei tällä hetkellä ikkunasta katsottua siltä näytäkään, että kesä on ovella, ei se estä silti kasaamasta kesävaatteita tai niitä ihailemasta. Onhan se myös hyvä teko syy olla lukematta huomisiin pääsykokeisiin. Aika lannistunut fiilis tässä on, huomenna ei siis muuta kuin lottoomaan.
Tosiaan tähän olenkin sitten vaihteeksi kerännyt omat 10 "essentiaalia" eli välttämättömyyksiä kesälle. Osaa en varmasti onnistu hankkimaan, mutta ainahan sitä kannattaa yrittää, eikö niin? Haaveilla saa ja onhan se sellaista köyhän elämään kuuluvaa.

1. Farkkuhaalari
Jo varmasti täällä blogin puolella sekä ihan in real life hehkutettu asia kyllästymiseen asti. Minulla siis tosiaan tuollainen on ja en malta odottaa että se pääsee oikein kunnolla käyttöön. Päällä siis ehti jo olla noina muutamina lämpiminä päivinä, joita tässä ehti olla, mutta sitä kunnon kesää odotellessa. Ensi viikolla pääsee haalari varmasti oikein kunnolla käyttöön, ei tosin Suomen mailla...
Itse pidän erityisesti conversejen sekä raitapaidan ja tämän ihanuuden yhdistelmästä. Tuntuu vain jotenkin siltä omalta.


2. Converset
Tuossa tulikin jo mainittua, eli converset kuuluvat minulla niin kesään kuin talveenkin sellaisena luottokenkinä. Käy aivan kaiken kanssa ja se on varmasti huomattu. Ehkä meikäläisen sellainen tavaramerkki onkin converset, jos joku sellainen on. Ihan perus valkoiset, lyhyet converset varsinkin tuntuvat täydentävän asun kuin asun. Tälläiselle sähläävälle, nilkkoja ympäri pyörittelevälle henkilölle sopii aivan loistavasti.


3. Kimono
Kimonoa olenkin tässä haikaillut, kun sellainen näkyi Coachella-festareilla lukuisten julkkisten päällä. Se onkin ensimmäisenä listalla ja olenkin jo muutaman sopivan oloisen ehtinyt kaupoista bongailla tässä kaikessa kiireessä. Pian vain kun sinne pääsisi, niin eiköhän tuollainen kimono ole pian minun!
Lämpimiin säihin täydellisyys. Rento, väljä ja vain kaikin puolin juuri sopiva. Kumpa vain sellainen juuri "se oikea" löytyisi, niin saisi senkin otettua sitten mukaan. Se vain rennosti päälle, farkkushortsit ja vola, täydellinen asukokonaisuus done!


4. V-hame
En tiedä oikein mikä tälle "mallille" on se aivan oikea nimitys, mutta noita nyt onneksi kaupoissa on näkynyt, niin ei ole tarvinnut lähteä metsästysreissulle. Tai no, ainakin tähän päivään asti, katsotaan nyt kun sinne kauppaan astun jalalla, että löytyykö tuollaisia hamosia enää.
Melko lyhyt on, mutta hahaa, niissä malleissa mitä olen katsellut tuo onkin shortsien ja hameen yhdistelmä. Lyhyys ei siis haittaa, kun ne on liitetty "turvashortseihin" kiinni. Ehkäpä se juuri on minua arvelluttanut, se lyhyys. Mutta ei kannata lyödä naulaa arkkuun, ennen kuin on sovittanut. Sittenpähän näkee kuinka lyhyt hame sitten todellisuudessa on.


5. Valkoinen shortsi Jumpsuit
Jokin näissä kokopuvuissa vetää selkeästi minua puoleensa. Oli sitten kyse OnePiecestä, tai farkkuhaalarista, kaikki näyttää niin hyvältä. Ainakin mallien päällä.
Sellaista sopivaa valkoista shortsi jumpsuitia en ole vielä eteeni saanut, tosin BikBokin netistä olen yhden aika loistavan näköisen bongannut. Kaupoista sitä en vielä ole onnistunut löytämään, mutta eihän tässä nyt vielä luovutet!
Erityisesti pidän sellaisita löysistä malleista (yllätys!) joissa on ohuet olkaimet. Miltä se sitten itseni päällä näyttää onkin aivan toinen kysymys. Ei siis muuta kuin täytyypi kokeilla.


6. Farkkushortsit
Tarviikohan muuta edes sanoa? Nämä kuuluvat varmasti jokaisen kesävaatetukseen. Itsellä ainakin on parit, mutta uusia kaipailisin. Vartalo kun näköjään vuoden sisällä muuttuu sen verran, että toiset shortseista ovat liian isot. Pitäisi varmaan laittaa joku myynti koju kirppikselle pystyyn, kun alkaa noita käyttämättömiä, mutta silti hyvissä kuoseissa olevia vaatteita jäämään kaapin perälle.
Itse erityisesti pidän sellaisista rikotuista, "äitien lemppari" farkuista. Muuta kriteeriä ei oikein farkkushortseille ole, joten eiköhän tässä tule löydettyä isoiksi menneille korvaavat. Tosin isoksi menneet ovat mallia Hollister, eikä niitä noin vain korvatakkaan...


7. Sandaalit
Sellaisia kunnon sandaaleja minulla ei olekkaan ollut pitkään aikaan. Kaupoista ei vain yksin kertaisesti ole löytynyt sellaista mieleistä, joten flipflopeilla onkin sitten menty. Nyt kuitenkin uusi kesä ja uudet kujeet. Ainakin peukut ovat pystyssä, mutta saapi nähdä kauan tämä kärsimätön shoppaaja oikein jaksaa kenkuleita metsästää ennen kuin ostetaan muutaman euron flipflopit.


8. Aurinkolasit
Eipä muuta kuin, että mitä olisi kesä ilman aurinkolaseja? Ei mitään. Yhtä tärkeä kuin bikinit. Kuuluu siis must kategoriaan, mutta koska kuva oli mieleinen, olkaa hyvä.


9. Maxi
Maxi-hameet, -mekot, kumpi vain. Itse suosin enemmän hameita, mutta kyllä yhtä mekkoakin kaappiin kaipailisin. Tälläiselle lyhyelle tosin sellainen onkin sitten haasteellisempi hankinta, kun laiskuus iskee ja ei lyhentää millään jaksaisi. Viime kesältäkin vielä odottaa yksi muuten täydellinen maksi hame lyhennystä. Taidanpa tällä viikolla hoitaa asian pois alta.
Maxit sopivat niin syksyyn, kevääseen ja kesään ja hei, miksi ei sinne talveenki? Itse kyllä suosin maxeja ihan keväisin ja kesäisin, mielellään kun on sitä lämpöä. Suomessa kun säät ovat melko arvaamattomia, enkä kuraisilla keleillä hamosen kanssa oikein viihdy.


10.  Kukkamekko
Nelly.comista löysin jo ihan talvella aivan ihanan kukikkaan mekon. Melkein meni jo tilaukseen, mutta talvella ei jotenkin ihan kesävaatteiden tilaus houkuttanut. Nyt kuitenkin kaipailisin mekkoa ja tietenkin yhdistettynä converseihin olisi aika täydellinen yhdistelmä. Minulle siis.
Asennetta mekossa riittää, vaikka ehkä näyttääkin hyvin tyttömäiseltä. Sitä se ei kuitenkaan minusta ole. Siis sellainen "hattara-tyttömäinen". Jokin niissä huokuu asennetta, en tiedä onko se sitten ne kuvat joita olen netissä katsellut, sillä onhan kukka kuosi melko tyttömäinen. Ehkä mekkojen malli antaakin niille sitten sen asenteen...?


# Maleficent-kengät
Jotta ei menisi liian tyttömäiseksi kesään vaate hinkuni, niin onhan pakko vielä mainostaa bloggaaja Chiara Ferragnin kenkämallistoon pian tulevia kenkiä. Harkitsin hyvin pitkään, että olisin tilannut kyseiset kengät itselleni ylppärilahjaksi, mutta kun ei niitä voinutkaan tilata. Surku!
Kenkiä voi tosin ostaa erikaupoista ympäri maailmaa, joten yksi ulkomaan matka olisi kyllä vielä lisäksi listoilla. Ihan vain kenkien takia, tai ehkä muutenkin.
Ei ole sanoja kuvailemana kuinka paljon kenkiä ihailen, nämä ovat sitä luokkaa, että en edes katsoisi hintalappua. Ei siis mitään tietoa kenkien hinnasta, ehkä hyvä niin. Saa nähdä tulenko ikinä kenkiä omistamaan, mutta elämän tavoite sekin.

 

2 kommenttia:

  1. ööö paulii noi maleficent kengät iski munki silmää ja oli pakko kattoo nii kyl voi tilaa netistä!! http://www.luisaviaroma.com/index.aspx?#ItemSrv.ashx|SeasonId=59I&CollectionId=0QI&ItemId=1&VendorColorId=QkxBQ0s1&SeasonMemoCode=actual&GenderMemoCode=women&CategoryId=&SubLineMemoCode= t. pannukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihä?! Uu jes pakko varmaa tilaa (: Kiitos!

      Poista

Kiitos kommentistasi!